در این مقاله چند راه ساده تشخیص برنج مرغوب از نا مرغوب را معرفی کرده ایم که بسیار کاربردی و سریع است
-
دانه برنج هر چه خشکتر و سفتتر باشد بهتر است؛ زیرا با جذب سریع آب هنگام پخت، حجیمتر میشود. هر چه از تاریخ برداشت آن بیشتر گذشته و بهتر نگهداری شده باشد، بر کیفیت آن افزوده میشود. (البته نه بیش از حد)
- برنج کپک زده یا خُرد شده نباشد و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد
- دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ برنج خوب رنگ بلوری مات و عاجمانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهمتر از باریکی و بلندی آن است.
- برنج خوب باید یکدست باشد نه مخلوطی از دانههای چاق و لاغر، زرد و سفید، کوتاه و بلند یا ریز و درشت. دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ برنج خوب رنگ بلوری مات و عاجمانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهمتر از باریکی و بلندی آن است.
- یک راه تشخیص برنج خوب سنتی ، خرد کردن تعدادی از دانهها زیر دندان است. اگر به سختی خرد شدند، نشانه خشکی بیشتر و کیفیت بهتر است.
- یکی از روشهای درک میزان عطر برنج، دمیدن هوای گرم یا «ها کردن» روی مقداری از دانههاست. به منظور رعایت بهداشت دقت کنید که دانههای آمیخته با هوای دمیده از دهان را مجددا درون کیسه یا ظرف نریزید
با روش هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود می توان این برنج های تقلبی را شناسایی کرد
آزمون هاون
مقداری از دانه های برنج را در هاون بکوبید. سپس نگاه......
ادامه مقاله را از اینجا وبسایت رسمی سوپرمارکت آنلاین آسان بسان دنبال کنید